Biram Zdravlje logo

Tyrosur® gel

Ukoliko je žulj inficiran, pomoći će.

Da, povrede nastale kod body piercinga i tetovaža jesu indikacija za primjenu Tyrosura®.

Tyrosur® spada u skupinu polipeptidnih antibiotika, prema ATK- ostali antibiotici.

Za Tyrosur®, nažalost, ne postoje ispitivanja s trudnicama. Stoga vrijedi pravilo da se prije primjene treba posavjetovati s liječnikom. Tyrosur® prašak smiej se koristtii u trudnoći samo kroz kraće vrijeme i na malim površinama.

Nakon uvođenja Tyrosura® prije više od 45 godina iz svakodnevne prakse nisu prijavljene nikakve nuspojave u svezi trudnoćom.

Za primjenu Tyrosura® ne postoje dobna ograničenja, stoga je vanjska primjena moguća i kod dojenčadi. Međutim, valja izbjegavati nepotrebni kontakt, npr. kod liječenja majke koja doji.

Zavoj kod lakših ozljeda ili upala kože na otkrivenim dijelovima tijela u pravilu nije potreban.

Kod rana koje jako cure preporuča se stavljanje zaštitnog zavoja koji bi trebalo mijenjati nakon 1 – 2 dana prema uputama liječnika.

U uznapredovalom stadiju s popratnom bakterijskom (gnojnom) upalom kože (prištići, gnojni prištići, itd.) Tyrosur® se može koristiti za liječenje bakterijske superinfekcije.

Međutim, Tyrosur® ne utječe na poremećaj pojave tvrde kože i pojačano stvaranje loja.

Trajanje primjene ravna se prema kliničkoj slici. Ako se tegobe pogoršaju ili nakon tjedan dana ne nastupi poboljšanje, obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Za njegovu primjenu ne postoje nikakva dobna ograničenja, pa je njegova vanjska primjena moguća i kod dojenčadi.

Za Tyrosur® nije potreban recept, možete ga kupiti u svojoj ljekarni.

Tyrosur® gel hladi mjesto uboda, ubrzava smanjenje otekline izazvane ubodom i sprječava upalu.

Tyrosur® se jako dobro podnosi. Djelatnu tvar tirotricin tijelo ne resorbira. Vrlo rijetko dolazi do reakcija preosjetljivosti tj. peckanja na koži.

Trajanje liječenja ravna se prema kliničkoj slici. Ako se tegobe pogoršaju ili unutar tjedan dana ne nastupi poboljšanje, obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Tyrosur® je lijek koji se prodaje samo u ljekarnama i nije potreban recept.