Biram Zdravlje logo

Vaxol® sprej za uho

Poštovani,
sastav je naveden i to je farmaceutski pročišćeno maslinovo ulje.

Poštovani,

za kupnju Vaxola® možete kontaktirati kolege iz Salveo RS na broj telefona: +38111/715-9890 te će Vam sigurno znati reći gdje možete nabaviti Vaxol® sprej.

Vaxol® je siguran za primjenu jer ima dozirnu pumpicu. Koristite ga po potrebi. 

Poštovana,
ukoliko Vam čepići iritiraju kožu zvukovoda možete slobodno koristiti Vaxol®. On je po sastavu maslinovo ulje koje općenito ima pozitivno djelovanje na kožu zvukovoda.

Poštovana,
Vaxol® je prevenstveno namijenjen za otapanje ceruema te preventivnu primjenu kod osoba sklonim upalama vanjskog uha uzrokovanog zadržavanjem vode (tzv.plivačko uho).
Maslinovo ulje ima dokazano antibakterijsko i antigljivično djelovanje, ali se ne može koristititi kao prvi izbor u liječenju bolesti uha, već samo kao pomoć u spriječavanju bolesti uha.
Dojilje ga slobodno mogu koristiti.

Ne postoje nikakve štetne nus-pojave korištenja Vaxol® u trudnoći i/ili tijekom dojenja. Međutim, prije uporabe obavijestite o tome svog liječnika.

Ljudima koji pate od prekomjernog stvaranja cerumena
Ljudima kod kojih je sabijanje cerumena česta pojava
Ljudima s izobličenim ili uskim vanjskim zvukovodom
Ljudima sklonima oblikovanju suhog cerumena
Ljudima koji koriste slušalice koje se stavljaju u vanjski zvukovod (npr. ljudima s oslabljenim sluhom, onima koji koriste slušalice za mobitele ili neku drugu elektronsku opremu)
Ljudima nakon kirurškog zahvata – samo uz nadzor liječnika
Ljudima koji se bave vodenim športovima (npr. plivanje, ronjenje)

Vaxol® može se koristiti u bilo kojoj dobi ali prije davanja djeci mlađoj od godine dana potražite savjet liječnika.

Ne postoji vremensko ograničenje za uporabu Vaxola®.

Vaxol® se ne smije koristiti ukoliko ste osjetljivi ili alergični na maslinovo ulje. To je međutim vrlo rijetko. Perforirani bubnjić ili infekcija uha može biti razlog da se ono ne koristi. U takvim slučajevima treba uvijek pitati za savjet liječnika prije uporabe.

Vaxol® predstavlja jednostavan i učinkovit način omekšavanja i prirodnog uklanjanja cerumena što smanjuje potrebu za čišćenjem uha uštrcavanjem. Možete koristiti Vaxol® prije čišćenja uštrcavanjem ili kao preventivna mjera da održite Vaše uši zdravima.

Vaxol® ne sadrži vodu i stoga neće prouzročiti proliferaciju bakterija u zvukovodu. Vaxol® ne isušuje kožu zvukovoda. Maslinovo ulje se ravnomjerno širi zvukovodom. Njegove kapi obično završavaju u donjem dijelu zvukovoda. Pri korištenju Vaxol® možete biti sigurni da njegov sadržaj neće iscuriti van te da će prodrijeti u zvukovod u ispravnoj dozi. Primjena kapi za uši može biti teška i neugodna, kapi lako pobjegnu s uha u horizontalnom položaju. Također je vrlo teško izmjeriti točnu potrebnu količinu maslinova ulja. Međutim, korištenjem Vaxol® možete biti sigurni da isporučujete točnu količinu potrebnog maslinova ulja.

Primjena maslinova ulja nekoliko dana prije uštrcavanja doprinosi smekšavanju cerumena i podmazivanju zvukovoda te na taj način olakšava izlaženje cerumena.

Uklanjanje cerumena značajno poboljšava sluh. U nekim slučajevima može još uvijek postojati potreba čišćenja uha uštrcavanjem. Međutim ukoliko ste koristili Vaxol® čišćenje uštrcavanjem bit će jednostavnije i učinkovitije.

Vaxol® poboljšava čišćenje zvukovoda olakšavajući uklanjanje cerumena. Vaxol® ima jednostavan i jedinstven sustav doziranja koji omogućuje primjenu ispravno izmjerenih doza u zvukovod bez opasnosti od prolijevanja.