Biram Zdravlje logo

Poliklinika Salvea: Novi pristup zdravlju naše djece

Pedijatrijska Poliklinika Salvea shadow illustration

"Naš cilj nije samo liječiti bolesti, već osnažiti obitelji znanjem i vještinama koji su im potrebni za odgoj zdrave, sretne djece."

Poliklinika Salvea mjesto je gdje će vrhunski medicinski stručnjaci, holističkim pristupom, brinuti o zdravlju vaše djece

Na radost brojnih roditelja kojima je u Zagrebu sve teže pronaći pedijatra, 29. 11. je otvorena nova pedijatrijska ustanova - Poliklinika Salvea.

Riječ je o mjestu potpune posvećenosti najmlađima i njihovim roditeljima.

Poliklinika za zapadu grada

Poliklinika Salvea se smjestila u zapadnom dijelu Grada Zagreba na adresi Zagrebačka cesta 126,  a gdje će vas dočekati vrhunski tim liječnika i medicinskih sestara.

Cilj Poliklinike Salvea je omogućiti  obiteljiam pristup zdravstvenim uslugama koje su prilagođene jedinstvenim potrebama djece, gdje su pregledi sveobuhvatni, a pristup individualan.

Svjesni potrebe da se problemi rješavaju u najkraćem roku, bez nepotrebnog čekanja i neizvjesnosti, tim poliklinike osiguravat će kompletnu uslugu, od dijagnostike do subspecijalističkih pregleda.

Medicinski tim oformljen je od iskusnih liječnika pedijatara te sestara s dugogodišnjim iskustvom u pružanju medicinske skrbi.

 

Novi pristup zdravlju naše djece shadow illustration

Roditelj i dijete su nedjeljiva cjelina.

Timu se pridružio i prof. dr. sc. Milivoj Jovančević – poznati hrvatski pedijatar i autor brojnih priručnika, knjiga i stručne literature na temu pedijatrije, koji je prepoznao važnost nove zagrebačke dječje poliklinike.

Misiju i viziju Poliklinike Salvea prepoznala je i omiljena pedijatrijska medicinska sestra Bernardica Pavlić Pračić, mag. med. techn., koja svojim znanjem, iskustvom i osmijehom ulijeva povjerenje i sigurnost svakom malom pacijentu i roditeljima.

Dječja Poliklinika Salvea je ponosna na svoj holistički pristup pacijentu, koji podrazumijeva sveobuhvatan i temeljit pristup dječjem zdravlju, a u obzir uzima njegovu tjelesnu, duševnu, socijalnu i edukacijsku komponentu.

 

Ovaj pristup prožet je kroz sve aspekte usluga, pa u Poliklinici Salvea djeci i roditeljima pristupaju u sinergiji i koordinirano: tim pedijatrijskih specijalista, subspecijalista i suradnih struka.

To znači da ćete na jednom mjestu istovremeno moći zatražiti uslugu cijepljenja, obaviti suvremene i brze dijagnostičke postupke, dobiti psihološko i nutricionističko savjetovanje, obaviti fizikalnu terapiju.

"Aktivno uključujemo roditelje u donošenje odluka"

"U našoj poliklinici vjerujemo u poticanje toplog i brižnog okruženja za mlade pacijente i njihove roditelje. Svako je dijete jedinstveno, a njihovoj skrbi pristupamo kombinirajući medicinsku stručnost, razumijevanje i istinsko suosjećanje.

Kako bi pružili najbolju skrb, nužno je pristupiti djetetu u kontekstu obiteljskih odnosa i širih okolišnih uvjeta života i odrastanja.

Dijada roditelj (najčešće je to majka) i dijete su nedjeljiva cjelina; što god se događa u jednoga se trenutno i snažno odražava na drugog člana.

Razumijemo da je dobrobit djeteta povezana s podrškom koju primaju kod kuće, tako da aktivno uključujemo roditelje u proces donošenja odluka, istovremeno gradeći njihove roditeljske vještine i emocionalne kapacitete.

Naš cilj nije samo liječiti bolesti, već osnažiti obitelji znanjem i vještinama koji su im potrebni za odgoj zdrave, sretne djece.

Zajedno, kao tim, nastojimo stvoriti partnerstvo u kojem povjerenje i komunikacija čine temelj za životnu dobrobit,“ izjavio je primarijus Milivoj Jovančević.

"To nije samo posao, to je poziv"

Bernardica Pavlić Pračić objasnila je koliko je važan prvi susret u poliklinici, ali i daljnje praćenje rasta i razvoja djece te savjetovanje roditelja:

"Kao medicinska sestra u Poliklinici Salvea, imam privilegiju biti okružena malim pacijentima kojima uvijek pristupamo s osmijehom, a ujedno nam je i cilj stvoriti međusobno povjerenje, ne samo na pregledu, već i tijekom daljnjih praćenja njihovog rasta i razvoja. To nije samo posao, to je poziv, i cijenim svaki trenutak u kojem pomažemo djetetu na njegovom putu u zdravu budućnost. Djeca nam vraćaju trostruko svojim osmjehom koji ne dijele lako."

Kada se radi o brizi za najmlađe i najosjetljivije, stručnost, dostupnost usluga, brza reakcija i podrška su najbitnije.

Upravo time su se vodile i Marija Bošnjak, izvršna direktorica Poliklinike Salvea i Mirna Radošević, vlasnica Salveo CEE kod stvaranja stručnog tima.

Stručan i topao pristup

„Pri pokretanju poliklinike, jedna od temeljnih niti vodilja bilo je upravo zadovoljstvo djece i roditelja. Oformili smo tim koji je istinski posvećen dječjem zdravlju i gaji stručan, a topao pristup svakom djetetu. Naš cilj je stvoriti ugodno okruženje u kojem obitelji zaista osjećaju podršku, a djeca mogu dobiti personaliziranu skrb koju zaslužuju. Želimo stvarati i njegovati pozitivnu priču u hrvatskom zdravstvu, gdje će pacijent i njegova dobrobit biti u središtu svih naših aktivnosti“, izjavila je Marija Bošnjak.

Mirna Radošević opisala je kako se rodila ideja za pokretanjem Poliklinike:

„Kroz dugi niz godina rada i usmjerenje na zdravlje najmlađih, u kompaniji Salveo susretali smo se s različitim pitanjima vezanim za dječje zdravlje.

Usko smo surađivali s velikim brojem izuzetnih pedijatara te se, kroz zajedničko djelovanje, posvetili unapređenju zdravlja djece.

Upravo tako smo prepoznali i potrebu za mjestom gdje će mališani dobiti potpunu pedijatrijsku skrb, a roditelji odgovore na sva pitanja vezana za njihov zdrav rast i razvoj.

Zahvaljujem timu koji je radio punim srcem kako bismo danas bili ovdje i koji je postavio temelje Poliklinike koja će, duboko vjerujem, biti mjesto gdje svaki zabrinuti roditelj može dobiti savjet, a dijete onaj temeljni osjećaj sigurnosti.

Zdrave navike i prioritiziranje vlastitog zdravlja usađuju se od najmanje dobi i zato predlažemo da posjetite Polikliniku Salvea, čiji vam stručnjaci stoje na raspolaganju kako bi vas vodili kroz sve zdravstvene nedoumice, dijagnostiku, liječenje i prevenciju oboljenja s ciljem pružanja sveobuhvatne zdravstvene skrbi za sretno i zdravo odrastanje.

 

Posjetite Polikliniku Salvea

Poliklinika Salvea

Poliklinika Salvea mjesto je gdje vrhunski medicinski strucnjaci, holistickim pristupom, brinu o zdravlju vaše djece.